Anna Almberg, ordförande
Animal Protection Networks ordförande, Anna Almberg, var med och grundade APN under 2004, och arbetade ideellt heltid under nästan ett år med attstarta upp organisationen. Anna har en Fil Kand inom medie- och kommunikationsvetenskap och jobbar som PR-konsult på byrån Edelman i Stockholm. Hon har dessutom läst Etologi vid Stockholms Universitet och gått Hundutbildningsgruppens grundkurs 1. Anna har arbetat ideellt med djur i flera år, bland annat som volontär med hemlösa hundar i Spanien på SOS under två somrar, och på Wildlife Friends of Thailand – ett center för vilda djur i östra Thailand. Hon har även jobbat ideellt under kortare perioder på hund- och kattcenter under 2005 och 2006 och hjälpt till bl.a. på APAN i Barcelona och PAWS på Irland. Anna är matte till den f.d. gatuhunden Chelsea, en blandrastik, samt till två katter, Felix och Tudor. Hon är gift med Johan Almberg. Anna lägger en stor del av sin fritid på att arbeta med APN och bryr sig väldigt mycket om alla djur, stora som små, i Sverige och utomlands.
Monica Ohlsson, vice ordförande
Monica Ohlsson, vice ordförande i Animal Protection Network, arbetar som kontorschef på ett försäkringsbolag. Hon började engagera sig för utsatta djur under de åtta som år hon arbetade på Polismyndigheten i Stockholm där de emellanåt fick ta hand om vanskötta eller misshandlade hundar och katter. Sedan har Monica fortsatt hjälpa djur genom olika ideella föreningar med att bl a omplacera och vara jourhem åt behövande hundar.
Utöver sitt arbete med APN sitter Monica även med i styrelsen för STIFUD (Stiftelsen för forskning utan djurförsök) och Djurskydd i Östeuropa. Monica är matte till de två hundarna på bilden, samt två kaniner och två marsvin. Utöver posten som vice ordförande är Monica även medlemsansvarig och kassör i Animal Protection Network.
Email: monica@animalprotection.se
Camilla Bokemar, ledamot
Camilla Bokemar (Milla) har varit med sedan starten av Animal Protection Network och varit engagerad i merparten av de projekt som organisationen har genomfört. Hon var bland annat nere i Thailand och hjälpte hundar efter Tsunami-katastrofen på Phuket och träffade vår samarbetspartner Soi Dog Rescue, och hon har besökt och arbetat på det hundcenter på Kho Samui som vi stödjer. Milla har även varit i Filippinerna och besökt APNs samarbetspartner AKF, där hon bland annat byggde en valpkennel på deras hundgård och besökte en hundköttsmarknad.
Förutom direkt djurskyddsarbete har Camilla också producerat APNs fina T-shirt. Hon brukar medverka på alla mässor som vi ställer ut på och är en av APNs bästa ambassadörer. Milla bor på Södermalm i Stockholm och är matte till hundarna Jimmy från Grekland och Pascha från Sverige. Milla är ansvarig för att ringa alla våra nya medlemmar och hälsa dem välkomna.
Email: milla@animalprotection.se.
Lou Westman, (fd. Kockly), ledamot
Lou Westman har suttit med i APNs styrelse sedan sommaren 2007. Hon har en Filosofie kandidatexamen i multimediapedagogik, och jobbar med back office på ett försäkringsadministrativt bolag. Lou bor med sin make, en spansk f.d. gatuhund som heter Alma och en son som heter Rasmus.
Lou är intresserad av viltrehabilitering och har alltid haft ett stort intresse för djur, djurrätt, och djurskydd. Lou har flera gånger varit i Filippinerna och besökt Animal Protection Networks samarbetspartner AKF och arbetat där längre perioder med allt från operativt arbete på hundgården, till tillslag med polis mot illegala slakterier.
Email: lou@animalprotection.se
Andréas Kühne, ledamot
Andréas Kühne arbetar som produktansvarig på ett utbildningsbolag. Andréas är ursprungligen yrkesofficer som valde att sluta innan Försvarsmakten skar ner alltför mycket. Han har haft en PON-hund, Kidden, som han tyvärr var tvungen att avliva november 2007, efter nästan 13 år tillsammans.
Andréas ansvarar för drift och underhåll av Animal Protection Networks hemsida, epost, samt övriga IT-relaterade frågor.
Email: andreas@animalprotection.se
Therese Wåtz, ledamot
Therese gick med i APNs styrelse 2017. Hon har alltid brunnit för djurskyddsfrågor och hennes djurintresse förde henne därför till djurskötarprogrammet på naturbruksgymnasiet Säbyholm. Efter det gick hon vidare i den akademiska världen och har nu en masterexamen i biologi, med inriktning mot etologi. På universitetet fick hon möjlighet att arbeta med många olika sorters djur, och i många olika sorters miljöer. Hon har bland annat studerat fästingpåverkan på rådjur, höns personlighet och hur blåmesar väljer sina byten. För närvarande arbetar hon på Världsnaturfonden WWF, och har sedan ca 16 år tillbaka jobbat extra med hemlösa katter på Vallentuna kattcenter, där hon haft stort fokus på att rehabilitera rädda katter.
Therese bor med sin man, sina två barn och katter i Vallentuna, norr om Stockholm. Hon hoppas på att vi ska få en striktare djurskyddslagstiftning vad gäller märkning av katter i Sverige, och att djurens status kommer att öka även globalt.